Vestuvių meniu
Turinys Stalo dekoras Profesionalių šefų patarimai Karštieji patiekalai vasarą Naudingi patarimai ruošiant vestuvių meniu

Vestuvių meniu

Įvairus patiekalai
Žiauriai smagūs saldainiai
Žiauriai smagūs saldainiai

Gaminam nuo 1 kg. Apie individualų pasiūlymą...

Stalo dekoras

Svarbiausia – išlaikyti produktų sezoniškumą ir žinoti, kada ir kur vyks vestuvės. Ar pobūvis vyks salėje, ar sodyboje, ar tai bus išvažiuojamasis – nuo to priklauso produktų pasirinkimas ir gaminimo galimybės. Labai svarbu ir vestuvių tematika, nes ji diktuoja meniu pasirinkimą ir stalo apipavidalinimą. Jeigu, tarkime, jaunieji yra aistringi meno gerbėjai, tiek stalo dekoras, tiek maistas gali išsiskirti spalvingumu. Pavyzdžiui, stalai gali būti uždengti skirtingų spalvų staltiesėmis ir sustatyti taip, kad iš viršaus atrodytų kaip dailininko paletė, o gėlės pamerktos į įvairiaspalves vazas. Taip pat ir pasirinkti gėrimai bei maistas patiekiami spalvinguose, gal net konkrečią meno kryptį atitinkančiuose induose. Jeigu, tarkime, pasirinksite rokoko stilių, be abejo viskas turės tviskėti prabanga ir būti papuošta gausybe dekoro elementų, o kadangi šiam stiliui būdingas ir antikos mėgdžiojimas, stalą galės puošti kelios nedidelės antikos stiliaus figūrėlės. Profesionalūs virėjai visada stengiasi atsižvelgti į tai, ką mėgsta jaunavedžiai ir jų svečiai – visada būtina kuo tiksliau išsiaiškinti pageidavimus. Gali būti, kad pagrindiniai svečiai yra alergiški kokiems nors produktams – tada jų paprastai nebūna ant vaišių stalo.

Prieš kiek laiko turėtumėte susitikti su pokylio šefu, jeigu nuspręsite jį samdyti

Kuo anksčiau. Profesionaliam šefui užtenka mėnesio, kad išsiaiškintų vestuvių stilių, jaunųjų norus ir pageidavimus. Likus kelioms savaitėms iki šventės būtinai turi vykti pasirinktų pagrindinių patiekalų degustavimas, kad, jei kartais Jums netiktų skonis, būtų laiko pakeitimams.
Į viršų
Jūsų išmoningumu liks nustebinti visi svečiai, jei sukelsite vestuvių diplomų teikimo ceremoniją!

Profesionalių šefų patarimai

Vestuvėms maistą gaminantys profesionalai kategoriškai pasisako prieš valgiais perkrautus stalus. Ypač nepatartina vasarą gaminti majonezinių salotų. Jos greitai genda ir praranda savo grožį. Vietoje jų geriau rinktis šviežias daržoves. Vestuvių meniu turi žavėti subtilumu ir išskirtinumu, o ne gausa. Besidomintiems mada, galime išduoti, kad 2013-aisiais metais tabu virsta „užstalės“ tipo vestuvės ir grįžta į madą subtilios, bet iškilmingos vestuvės, taigi ir meniu reikalavimai atitinkami: maistas ir gėrimai patiekiami prabangiose induose, kurie būtinai turi tarpusavyje dėvėti. O kalbant apie patį maistą, nebijokite eksperimentuoti, karštieji patiekalai gali būti įdaryti netikėčiausiais įdarais, o gėrimai – gardinti imbieru ir citrina.

Apie subtilybes   Svarbu nepamiršti antrosios dienos meniu. Tada žmonės daugiau valgo, nes jau yra labiau atsipalaidavę, taigi maistas tampa daug svarbesnis. Ir nepamirškite, kad tam, jog žmonės atsipalaiduotų, svarbi ne tik vestuvių erdvės dvasia, bet ir stalo apipavidalinimas bei maisto patiekimas. Taigi besivadovaudami šiame straipsnyje mūsų pateikiamais patarimais, sukursite svečiams tikrą šventę.

Dar keletas subtilybių  Rinktis, pavyzdžiui, įdarytą žuvį vasarą yra labai pavojinga. Ji pradedama gaminti prieš kelias dienas, kol nuvežama į šventės vietą – praeina dar daugiau laiko. Atsiranda didelė galimybė apsinuodyti. Kam gadinti produktus, Į kuriuos reikia investuoti labai daug laiko, nors jie paskui tampa nešvieži ir neskanūs?
Profesionalai yra kategoriškai nusiteikę prieš dideles porcijas. Jų manymu, daug geriau kuo mažiau įvairesnių patiekalų. Maistas tiesiog turi papildyti bendrą šventės aurą. Tegul būna 5 ar 7 patiekalai, bet mažesni. Kad patiekalas netrukdytų žmonėms bendrauti su stalo kaimynais, šokti, dainuoti ir švęsti. Patys pagalvokite – didelė porcija greitai atšąla, todėl tampa tiesiog nebeskanu.
Į viršų
Šampano butelio etiketė nebūtinai turi būti šabloninė ir sukurta gamykloje... Užsisakykite originalias ir individualias šampano butelių etiketes!

Karštieji patiekalai vasarą

Neapsiriksite pasirinkę jautienos didkepsnį. Galima imti ir paprastą vištieną arba kukurūzinį viščiuką, fazaną, veršieną. Kuklesniam meniu taip pat yra ką pasiūlyti, nes netgi iš paprastos vištienos, pasak virtuvės meistrų, galima sukurti tikrą meno šedevrą. Tam tereikia geros fantazijos. Juk galima vištieną maišyti su fazanu – tinka ir klasikinėms ir prabangioms vestuvėms.

Vestuvinių tortų tendencijos

Nereikia plastikinių gulbių ir statulėlių. Vestuvinis tortas turi būti kokybiškas – nei per riebus, nei per saldus. Vasarai siūloma rinktis jogurtinius, vaisinius tortus. Ant saldaus stalo būtinai turi būti vaisių ir uogų. Tai yra tie produktai, prie kurių žmonės visada prieina.
Į viršų
Palinkėjimus įamžinti galima originaliai ir individualiai! Įsitikinkite tuo ir užsisakykite - Vestuvių svečių anketas!

Naudingi patarimai ruošiant vestuvių meniu

Prieš vestuves būtinai padegustuokite siūlomą pagrindinį meniu. Tikrai neteks nusivilti. Juk galėsite pakeisti tuos patiekalus, kurie Jums netiks; jei vestuvėse dalyvaus vaikų, apie tai reikėtų pranešti ir virtuvės šefui. Vaikams tikrai netinka patiekalai, kuriuos valgo suaugę svečiai; rinkitės maistą su kuo mažiau riebių padažų – maistas turi būti lengvai virškinamas.
Į viršų
Kalendoriai 2020
Kalendoriai 2020

Akcija – užsakant bent du vienodus kalendorius: A4 dydis 9 Eur/1 vnt 13 lapų; A3 dydis 14 Eur/1 vnt 13 lapų; A5 dydis (pastatomas) 8,5 Eur. Užsakant pateikti kodą: Ruduo