Vestuvių stalas
Turinys Indų kiekis ir rūšys Serviravimas Įrankių rinkiniai Vestuvių stalo puošimas gėlėmis Stalo atributų derinimo taisyklės

Vestuvių stalas

Vestuvių stalas
Žiauriai smagūs saldainiai
Žiauriai smagūs saldainiai

Gaminam nuo 1 kg. Apie individualų pasiūlymą...

Indų kiekis ir rūšys

Priklausomai nuo patiekalų, kurie bus pateikti Jūsų šeimos pobūvyje, paskaičiuokite, kiek pilnų indų komplektų Jums reikės:
  • Lėkštutės – užkandžiams, karštiems patiekalams, desertui;
  • Bendri indai – salotinės, padėkliukai duonai, vaisiams, sumuštiniams, užkandžiams;
  • Stalo įrankiai (šakutės, peiliai, šaukštai, desertiniai šaukšteliai);
  • Arbatos servizai;
  • Indai maisto ruošimui (puodai, salotinės, keptuvės);
  • Indai maisto saugojimui.
Į viršų
Pramoga prie vestuvinio stalo. Vestuvių diplomai. Užsisakykite...

Serviravimas

Vestuvių stalas reikalauja ypatingo serviravimo – tai pobūviui suteikia elegantiškumo ir iškilmingumo. Šventiškai pagaminti ir skanūs patiekalai, be abejo, turi būti patiekti ant gražiai serviruoto stalo.
Stalą reikia serviruoti prieš pat puotą. Stalo papuošimai neturi trukdyti svečiams ir maisto patiekimui. Tarp svečiams skirtų sėdėjimo vietų turi būti pakankamai erdvės. Stalas turi būti platus, kad viskas tilptų būtent ant jo, o ne tarp lėkščių ir stalo įrankių. Staltiesė turi harmoningai dėvėti su stalo įrankiais, lėkštėmis, taurėmis, servetėlėmis. Staltiesės bei servetėlių spalvą turi papildyti lėkščių ir gėlių, statomų ant stalo, spalva. Įrankių stilių turi atitikti lėkščių ir taurių stilius. Įrankiai turi būti labai gerai nuvalyti ir atspindėti šviesą. Vestuvinis stalas dažniausiai yra dengiamas sniego baltumo, gerai iškrakmolyta staltiese, po kuria patiesiamas minkštas audinys (atitinkantis stalo plotį), kad indai ant stalo būtų dedami be garso, o taip pat saugomas ir stalo paviršius (pavyzdžiui, nuo karštų indų). Užtiesus stalą staltiese, tiesiai viena priešais kitą sustatomos kėdės, žiūrima, kad kiekvienam svečiui būtų patogu, ne per ankšta. Negalima perkrauti stalo – dėkite ant jo tik tai, kas būtina. Tačiau visa tai turi būti suserviruota iškilmingai ir gražiai. Lėkštutės, kaip įprasta, dedamos 1–2 cm nuo stalo krašto. Dėliojant lėkštutes turi būti išlaikyta simetrija: tiek vertikaliai, tiek horizontaliai. Atstumas tarp kaimyninių lėkščių centrų turi būti tarp 70–80 cm. Kiekvienam žmogui, sėdinčiam prie stalo, turi būti padėti visi reikalingi stalo įrankiai.
Į viršų
Nustebinkite svečius individualaus dizaino šampano butelių etiketėmis!

Įrankių rinkiniai

Pilnas įrankių rinkinys vienam žmogui: Maža stalo lėkštutė, ant kurios uždedama sulankstyta servetėlė; Didelė lėkštė, atnešama vėliau, kai svečiai jau sėdi prie stalo; Stalo peilis. Jis dedamas iš dešinės mažosios lėkštutės pusės, ašmenimis į ją; Peilis žuviai. Jis dedamas iš dešinės stalo peiliui. Šaukštas. Dedamas iš dešinės peilio užkandžiams. Stalo šakutė serviruojama iš kairės mažajai lėkštutei. Šakutė žuviai. Ji dedama iš kairės pusės stalo šakutei. Įrankiai desertui – peilis, šakutė ir šaukštelis. Jie dedami tarp lėkštės ir taurių. Peilį ir šaukštelį turi būti patogu imti dešine ranka, o šakutę – kaire ranka. Lėkštutė sviestui – ji dedama į taurių „eilę“, iš kairės pusės. Prie lėkštutės turi būti ir peilis sviestui. Stiklinė vandeniui. Taurė raudonam vynui. Ji statoma iš dešinės stiklinei vandeniui. Taurė baltam vynui. Ji statoma iš dešinės taurei raudonam vynui. Šampano taurė. Ji statoma tarp lėkštutės sviestui ir stiklinės vandeniui. Serviruoti vestuvinį stalą rekomenduojama vienodais įrankiais ir vienodais stalo lėkščių rinkiniais. Stalas serviruojamas priklausomai nuo valgiaraščio ir nuo geriamų gėrimų. Likeris ir kava patiekiami po valgio, dažniausiai kitame kambaryje, todėl taurelės likeriui ir kavos puodeliai ant vestuvinio stalo ir nededami. Ir likeris irti originaliuose buteliuose. Per visą stalo ilgį viduryje yra sudedamos įvairios lėkštės, salotinės, vazelės su užkandžiais, padažinės. Prie kiekvienos iš jų turi būti padėtas atitinkamas įrankis: lopetėlės, šaukštai, žnyplės, šakutės. Gėrimai išdėliojami taip pat per visą stalą. Gėrimus geriausia pateikti ąsočiuose, grafinuose, originaliuose buteliuose. Šampano buteliai labai gražiai atrodo blizgančiuose kibirėliuose su ledu. Jauniesiems statomos išskirtinės vestuvinės taurės, o šampano buteliai gali būti šventiškai papuošti. Alkoholinius gėrimus ir mineralinį vandenį geriausia sustatyti ant nedidelio serviravimo staliuko. Jei svečių yra labai daug, butelius galima statyti ir ant vestuvinio stalo, taip kad kiekvienas svečias galėtų laisvai pasiekti ir įsipilti gėrimo. Prieš paduodant gėrimus, buteliai yra atkemšami, o butelių kakliukai gerai nuvalomi.
Į viršų
Svečiai besivaišinant užpildys vestuvių svečių anketą. Šiuo metu siūlome naujieną – Vestuvių svečių anketos!

Vestuvių stalo puošimas gėlėmis

Vienas iš pagrindinių vestuvinio stalo atributų yra gėlės. Jų pasirinkimas didžiulis, tačiau gėlės turi dėvėti tarpusavyje ir spalvine gama sutapti ir su kitais stalo serviravimo elementais. Gėlės turi būti šviežios, ką tik skintos, kitaip žiedlapiai byrės į maistą. Puokščių, kurios dedamos stalo viduryje aukštis turi būti toks, kad netrukdytų bendrauti svečiams. Stalo puokštės galėtų persipinti spalva ar gėlių įvairove su nuotakos puokšte. Vienoje ar keliose gėlių kompozicijose galima panaudoti žvakes Puokštėms parenkamos gėlės neturėtų būti aitraus kvapo, nes gali nustelbti ar susimaišyti su maisto aromatu, o tai jau nepriimtina. Nedideles puokšteles vienodais tarpais išdėliotas per visą stalo ilgį gali pakeisti gėlių takelis – mažos vazelės su vienodomis gėlėmis kas 10–15 cm. Ant apvalaus stalo gėlių puokštė dedama tik centre. Ant ovalaus stalo galimos kelios puokštės. Ant stalų, turinčių kampus, prie kraštų statomos vienodos puokštės ar gėlių kompozicijos.
Į viršų
Vestuvių atributikos rinkiniu žavėsitės ir prabėgus šventei. Užsisakykite rinkinį dabar!!!

Stalo atributų derinimo taisyklės

Patartina, kad indai būtų vieno stiliaus ir vienos spalvos, geriausia – iš vieno rinkinio. Indai turi dėvėti su staltiese ir interjeru. Servetėlės – su staltiesės stiliumi ir spalva. Kiekvienam žmogui skiriama lininė servetėlė. Popierinės servetėlės taip pat gali būti skiriamos kiekvienam žmogui, bet užtenka, jei jos sudedamos į servetėlių laikiklius.
Į viršų
Kalendoriai 2020
Kalendoriai 2020

Akcija – užsakant bent du vienodus kalendorius: A4 dydis 9 Eur/1 vnt 13 lapų; A3 dydis 14 Eur/1 vnt 13 lapų; A5 dydis (pastatomas) 8,5 Eur. Užsakant pateikti kodą: Ruduo